Kung Markattas ekologiska Bovetekross kan du använda till bakning men även göra en god gröt på. Till många glutenintolerantas glädje är det utmärkt att baka på eller koka en lättsmält gröt. Kom bara ihåg att skölja bovetet, först i hett vatten och sedan kallt innan du använder det. Gör så här för 4 portioner bovete.gröt: Koka 3 dl bovetekross på svag värme i dubbla mängden vatten med lite salt i ca 10 min. Rör regelbundet. Späd med mer vatten till önskad konsistens.
Visste du att bovete är en ettårig ört som trots namnet inte är ett sädesslag? Namnet kommer från holländskans bockweit som översatt betyder bok-vete, mest för att kornet liknar just ett bokollon.
Ingrediens: Bovetekross*. * = KRAV-ekologisk ingrediens. KRAV-certifieringen verifierad av Kiwa.
Märkningar (klicka för mer info)
Innehåll per 100 gram
Energi (joule) |
1450 kJ |
Energi (kalorier) |
340 kcal |
Fett |
1,6 g |
Varav mättat |
0,3 g |
Kolhydrater |
73 g |
Fibrer |
4 g |
Protein |
8,1 g |