Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te & Chokladdryck
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Veganska kanelbullar med choklad- och pekanglasyr
Bakning
>60 min
Antal personer: 12
Mjuk, nötig, chokladig och härligt kladdig variant på kanelbullar. Baka och dela med människor du tycker om!
Receptkreatör:
Marisa Alvarsson
Ingredienser
Instruktioner
Deg
1/2 paket (7 g) torrjäst för söta degar
180 ml ljummet vatten
180 ml växtbaserad mjölk
4 msk (35 g) Kung Markatta kokossocker
3 msk smält Kung Markatta kokosolja
1 tsk salt
515 g vetemjöl
Smörfyllning
4 msk (35 g) veganskt margarin
4 msk (35 g) Kung Markatta kokossocker
2 tsk malen kanel
5 bitar (50 g) mörkchoklad, hackad
Pekankaramellbotten
4 msk (35 g) Kung Markatta kokossocker
120 ml soja- eller havregrädde
240 ml (100 g) hackade pekannötter
Kanelglasyr
180 ml ekologiskt florsocker
1/2 msk kokhett vatten
1 1/4 msk arrowrotpulver
1/2 msk växtbaserad mjölk (1 tsk extra vid behov)
Chokladglasyr
40 g smält mörkchoklad
1 tsk smält Kung Markatta kokosolja
I den stora skålen till din köksmaskin/matberedare, fördela jästen i ljummet vattnet.
Tillsätt växtbaserad mjölk, kokossocker, salt och 165 g mjöl.
Använd köksmaskinens degkrok och bearbeta på medium hastighet i 3 minuter eller tills degen är jämn (eller använd matberedare med kniv).
Blanda i resten av mjölet (350 g) för att få en mjuk deg.
Bearbeta degen i maskinen tills den är elastisk och jämn.
Ta bort skålen och forma degen till en rund boll med dina händer.
Lägg tillbaks degen i skålen och täck över med en kökshandduk.
Låt degen jäsa på ett varmt ställe tills den blivit dubbelt så stor (ca 1 h).
Knåda degen så att koldioxiden pressas ut.
Lägg degen på en lätt mjölad yta. Kavla ut till en ca 45 x 30 cm stor rektangel.
För att göra smörfyllningen, blanda margarinet, 4 msk kokossocker och kanelen.
Bred fyllningen över degrektangeln, men lämna 1 cm vid kanterna.
Häll över den hackade chokladen.
Rulla degen från en av långsidorna.
Kläm åt degen för att försluta rullen.
Skär sedan 12 jämna skivor med en vass kniv.
Blanda resten av kokossockret med grädden.
Häll blandningen i en oljad 33 x 23 cm stor bakform, ca 5 cm djup. Häll över pekannötterna i botten av formen.
Lägg degrullarna med den skurna sidan ner, ovanpå pekannötterna.
Täck över med en kökshandduk och låt bullarna jäsa tills de är dubbelt så stora (ca 1 h).
Baka i ugnen på 180° i ca 30 minuter eller tills de är färdigbakade i mitten, samt gyllenbruna.
Gör glasyrerna genom att blanda respektive glasyr-ingredienser i två separata skålar.
Låt bullarna svalna i 1 minut innan du vänder upp och ner på ugnsformen för att lägga över bullarna på ett serveringsfat.
Vänd bullarna igen och häll över kanelglasyren följt av chokladglasyren.
Ingredienser
Deg
1/2 paket (7 g) torrjäst för söta degar
180 ml ljummet vatten
180 ml växtbaserad mjölk
4 msk (35 g) Kung Markatta kokossocker
3 msk smält Kung Markatta kokosolja
1 tsk salt
515 g vetemjöl
Smörfyllning
4 msk (35 g) veganskt margarin
4 msk (35 g) Kung Markatta kokossocker
2 tsk malen kanel
5 bitar (50 g) mörkchoklad, hackad
Pekankaramellbotten
4 msk (35 g) Kung Markatta kokossocker
120 ml soja- eller havregrädde
240 ml (100 g) hackade pekannötter
Kanelglasyr
180 ml ekologiskt florsocker
1/2 msk kokhett vatten
1 1/4 msk arrowrotpulver
1/2 msk växtbaserad mjölk (1 tsk extra vid behov)
Chokladglasyr
40 g smält mörkchoklad
1 tsk smält Kung Markatta kokosolja
Instruktioner
I den stora skålen till din köksmaskin/matberedare, fördela jästen i ljummet vattnet.
Tillsätt växtbaserad mjölk, kokossocker, salt och 165 g mjöl.
Använd köksmaskinens degkrok och bearbeta på medium hastighet i 3 minuter eller tills degen är jämn (eller använd matberedare med kniv).
Blanda i resten av mjölet (350 g) för att få en mjuk deg.
Bearbeta degen i maskinen tills den är elastisk och jämn.
Ta bort skålen och forma degen till en rund boll med dina händer.
Lägg tillbaks degen i skålen och täck över med en kökshandduk.
Låt degen jäsa på ett varmt ställe tills den blivit dubbelt så stor (ca 1 h).
Knåda degen så att koldioxiden pressas ut.
Lägg degen på en lätt mjölad yta. Kavla ut till en ca 45 x 30 cm stor rektangel.
För att göra smörfyllningen, blanda margarinet, 4 msk kokossocker och kanelen.
Bred fyllningen över degrektangeln, men lämna 1 cm vid kanterna.
Häll över den hackade chokladen.
Rulla degen från en av långsidorna.
Kläm åt degen för att försluta rullen.
Skär sedan 12 jämna skivor med en vass kniv.
Blanda resten av kokossockret med grädden.
Häll blandningen i en oljad 33 x 23 cm stor bakform, ca 5 cm djup. Häll över pekannötterna i botten av formen.
Lägg degrullarna med den skurna sidan ner, ovanpå pekannötterna.
Täck över med en kökshandduk och låt bullarna jäsa tills de är dubbelt så stora (ca 1 h).
Baka i ugnen på 180° i ca 30 minuter eller tills de är färdigbakade i mitten, samt gyllenbruna.
Gör glasyrerna genom att blanda respektive glasyr-ingredienser i två separata skålar.
Låt bullarna svalna i 1 minut innan du vänder upp och ner på ugnsformen för att lägga över bullarna på ett serveringsfat.
Vänd bullarna igen och häll över kanelglasyren följt av chokladglasyren.
Liknande recept
Vegansk jordnötssmörsmousse
Lyxig vegansk kladdkaka
Frysta bananer med choklad- och jordnötsglasyr
Glutenfria äppelpannkakor
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent