Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te & Chokladdryck
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Asiatisk nudelsoppa med tofu och vårprimörer
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Snabbt, enkelt och vansinnigt gott! Med friska smaker och färggranna vårprimörer blir den här asiatiska tofurätten vårens favorit.
Receptkreatör:
Ann-Louise Hulter
Ingredienser
Instruktioner
Nudelssoppa
250 g bovetenudlar eller Kung Markatta Fullkornsnudlar
1 pkt Kung Markattas Marinerade Tofu, tärnad
2 tärningar Kung Markattas Umamibuljong
1 msk finhackad ingefära
150 g sockerärtor, skivade
8 champinjoner, tunt skivade
1 stor morot, skalad och skuren i tunna stavar
2 vårlökar, tunt skivade
4 nävar ärtskott
4 nävar färsk koriander
ca 1 röd chili, finhackad
2 hårdkokta ägg, skalade och delade
Kung Markattas sesamolja
Nudelsoppa
Koka nudlarna enligt förpackning.
Kyl ner dem i iskallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
Koka upp en liter vatten tillsammans med buljong och ingefära. Koka i fem minuter.
Häll ner champinjoner, sockerärter, tofu och tofumarinaden i soppan. Koka i en minut.
Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och lägg i en ägghalva i varje skål.
Toppa med morötter, salladslök, ärtskott, färsk koriander och chili.
Ringla över lite sesamolja och servera
Ingredienser
Nudelssoppa
250 g bovetenudlar eller Kung Markatta Fullkornsnudlar
1 pkt Kung Markattas Marinerade Tofu, tärnad
2 tärningar Kung Markattas Umamibuljong
1 msk finhackad ingefära
150 g sockerärtor, skivade
8 champinjoner, tunt skivade
1 stor morot, skalad och skuren i tunna stavar
2 vårlökar, tunt skivade
4 nävar ärtskott
4 nävar färsk koriander
ca 1 röd chili, finhackad
2 hårdkokta ägg, skalade och delade
Kung Markattas sesamolja
Instruktioner
Nudelsoppa
Koka nudlarna enligt förpackning.
Kyl ner dem i iskallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
Koka upp en liter vatten tillsammans med buljong och ingefära. Koka i fem minuter.
Häll ner champinjoner, sockerärter, tofu och tofumarinaden i soppan. Koka i en minut.
Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och lägg i en ägghalva i varje skål.
Toppa med morötter, salladslök, ärtskott, färsk koriander och chili.
Ringla över lite sesamolja och servera
Liknande recept
Müslibars med nötter & russin
Smoothie med gurka, hallon och maca
Kryddstark böngryta
Linssoppa med quinoa, kokosgrädde, basilika & citron
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent