Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te & Chokladdryck
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Müslibars med nötter & russin
45 min
Antal personer:
Energirka müslibars som är perfekta att ta med på utflykten eller äta som mellanmål.
Ingredienser
Instruktioner
5 dl ekologiska havregryn
2 dl Kung Markatta Sötmandel
1 dl cashewnötter
1 dl Kung Markatta Kokosflingor
½ dl Kung Markatta Linfrö
½ dl Kung Markatta Oskalade Sesamfrö
1 nypa havssalt
1/3 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
2 dl ekologisk sirap
2 dl Kung Markatta Jordnötssmör utan salt
2 dl Kung Markatta Sultanasrussin
Müslibars
Sätt ugnen på 165ºC.
Hacka mandeln och cashewnötterna mycket grovt.
Blanda havregryn, mandel, nötter, linfrö, kokos och sesamfrö i en skål.
Häll över blandningen på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med hög kant och rosta i ugn i ca 15 minuter.
Klä en fyrkantig form (ca 23x23 cm) med bakplåtspapper så att pappret når en liten bit upp ovanför formens kanter.
Lägg sirap, jordnötssmör, salt och vanilj i en kastrull.
Börja försiktigt värma kastrullen när havregrynsblandningen har ca 5 minuter kvar att rosta.
Rör hela tiden tills du får en trögflytande massa.
Ta ut havregrynsblandningen ur ugnen och häll i en stor skål.
Blanda i russinen och häll över den varma sirap-jordnötssmörsmassan och blanda allt mycket noga med en slev.
Häll över i formen och tryck och platta ner massan riktigt ordentligt med baksidan på en slev.
Sätt in formen i ugnen och grädda i 18-20 minuter, lite beroende på hur tjock kakan är.
Det är viktigt att inte grädda för länge, för då blir müslibarsen spröda och kan falla sönder.
Kakan ska bli lätt gyllene, men inte brun.
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna helt innan du skär den i stänger.
Tips
Det är viktigt att kakan är helt avsvalnad innan man skär och att kniven är vass, annars kan stängerna falla sönder.
Det kan smula en del, men ta de goda, knapriga bitarna, strö över filen och ät som müsli!
Ingredienser
5 dl ekologiska havregryn
2 dl Kung Markatta Sötmandel
1 dl cashewnötter
1 dl Kung Markatta Kokosflingor
½ dl Kung Markatta Linfrö
½ dl Kung Markatta Oskalade Sesamfrö
1 nypa havssalt
1/3 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
2 dl ekologisk sirap
2 dl Kung Markatta Jordnötssmör utan salt
2 dl Kung Markatta Sultanasrussin
Instruktioner
Müslibars
Sätt ugnen på 165ºC.
Hacka mandeln och cashewnötterna mycket grovt.
Blanda havregryn, mandel, nötter, linfrö, kokos och sesamfrö i en skål.
Häll över blandningen på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med hög kant och rosta i ugn i ca 15 minuter.
Klä en fyrkantig form (ca 23x23 cm) med bakplåtspapper så att pappret når en liten bit upp ovanför formens kanter.
Lägg sirap, jordnötssmör, salt och vanilj i en kastrull.
Börja försiktigt värma kastrullen när havregrynsblandningen har ca 5 minuter kvar att rosta.
Rör hela tiden tills du får en trögflytande massa.
Ta ut havregrynsblandningen ur ugnen och häll i en stor skål.
Blanda i russinen och häll över den varma sirap-jordnötssmörsmassan och blanda allt mycket noga med en slev.
Häll över i formen och tryck och platta ner massan riktigt ordentligt med baksidan på en slev.
Sätt in formen i ugnen och grädda i 18-20 minuter, lite beroende på hur tjock kakan är.
Det är viktigt att inte grädda för länge, för då blir müslibarsen spröda och kan falla sönder.
Kakan ska bli lätt gyllene, men inte brun.
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna helt innan du skär den i stänger.
Tips
Det är viktigt att kakan är helt avsvalnad innan man skär och att kniven är vass, annars kan stängerna falla sönder.
Det kan smula en del, men ta de goda, knapriga bitarna, strö över filen och ät som müsli!
Liknande recept
Smoothie med gurka, hallon och maca
Kryddstark böngryta
Linssoppa med quinoa, kokosgrädde, basilika & citron
Asiatisk nudelsoppa med tofu och vårprimörer
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent