Rödbetshummus

Tillbehör
30 min
Antal personer: 4
Denna hummus kan höja vilken sallad som helst till skyarna och är helt enkelt suverän att fylla kylen med! Len, krämig och en riktig färgexpolsion!

Ingredienser

Rödbetshummus

3 rödbetor, kokta skalade
2 dl Kung Markatta kikärtor
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk Kung Markatta Tahini
flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering

2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk Kung Markatta kikärter
torkad oregano
granatäppelkärnor
mynta

Instruktioner

Skär rödbetorna i bitar och mixa rödbetorna, kikärtor och vitlök.
Droppa i olivoljan och tillsätt tahini, salt och peppar.
Lägg upp rödbetshummusen i en skål, ringla över olivoljan, lägg på kikärter och strö över oregano.
Lägg på granatäppelkärnor och mynta.

Liknande recept