Den här krämiga såsen gör du på mindre än fem minuter. Tillsammans med hummus, en skopa quinoa och ett par nävar färska grönsaker kan du snabbt trolla fram en enkel lunch. För en färggrann festmåltid servera den tillsammans med ugnsbakade auberginehalvor.
Receptkreatör: Ann-Louise Hulter
2 msk Kung Markattas tahini utan salt
½ dl kokande hett vatten
½ vitlöksklyfta, finhackad
1 ½ dl grekisk yoghurt
3 msk färskpressad citron
¼ tsk Kung Markattas örtsalt
nymalen svartpeppar
Mixa ihop tahini och vatten med en stavmixer tills du får en slät massa.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är väl ihopblandat.
Späd eventuellt ut med lite extra vatten om du vill ha en tunnare sås.
Den kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.
För en färggrann festmåltid servera den tillsammans med dessa ugnsbakade auberginehalvor.
Ingredienser
2 msk Kung Markattas tahini utan salt
½ dl kokande hett vatten
½ vitlöksklyfta, finhackad
1 ½ dl grekisk yoghurt
3 msk färskpressad citron
¼ tsk Kung Markattas örtsalt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Mixa ihop tahini och vatten med en stavmixer tills du får en slät massa.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är väl ihopblandat.
Späd eventuellt ut med lite extra vatten om du vill ha en tunnare sås.
Den kan förvaras i kylen i upp till fem dagar.
För en färggrann festmåltid servera den tillsammans med dessa ugnsbakade auberginehalvor.