Den här krämiga soppan är en riktig vardagsräddare, Allt som behövs är lite grönsaker och vanliga skafferiingredienser. Topping gör alla soppor bättre så vill man lyxa till det kan man toppa med stekt tofu och grönkål.
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
500 g morötter
300 g sötpotatis, skalad & tärnad (ungefär 1 liten)
1 msk Kung Markatta kokosolja
2 dl Kung Markatta röda linser
5 dl vatten
1 tärning Kung Markatta grönsaksbuljong
1 tsk färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk flingsalt
400 ml Kung Markatta kokosmjölk
1 msk citronsaft
Topping
Plantbaserad yoghurt
1 paket Kung Markatta marinerad tofu, tärnad
Grönkål, hackad
Skala och hacka lök, 2 vitlöksklyftor, morötter och sötpotatis grovt.
Häll kokosolja i en stor kastrull och lägg i grönsakerna.
Låt mjukna på medelvärme i ca 10 minuter.
Häll i de övriga ingredienserna och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra i 15 minuter.
Stek under tiden tofu och grönkål knaprig i lite olja tillsammans med den sista vitlöksklyftan.
När grönsakerna mjuknat, mixa soppan slät med en stavmixer eller blender.
Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
Fördela i fyra skålar, ringla över lite yoghurt, toppa med grönkål och tofu och servera.
Ingredienser
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
500 g morötter
300 g sötpotatis, skalad & tärnad (ungefär 1 liten)
1 msk Kung Markatta kokosolja
2 dl Kung Markatta röda linser
5 dl vatten
1 tärning Kung Markatta grönsaksbuljong
1 tsk färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk flingsalt
400 ml Kung Markatta kokosmjölk
1 msk citronsaft
Topping
Plantbaserad yoghurt
1 paket Kung Markatta marinerad tofu, tärnad
Grönkål, hackad
Instruktioner
Skala och hacka lök, 2 vitlöksklyftor, morötter och sötpotatis grovt.
Häll kokosolja i en stor kastrull och lägg i grönsakerna.
Låt mjukna på medelvärme i ca 10 minuter.
Häll i de övriga ingredienserna och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra i 15 minuter.
Stek under tiden tofu och grönkål knaprig i lite olja tillsammans med den sista vitlöksklyftan.
När grönsakerna mjuknat, mixa soppan slät med en stavmixer eller blender.
Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
Fördela i fyra skålar, ringla över lite yoghurt, toppa med grönkål och tofu och servera.